Prirodnije ne može.

DOLINA MORAVE Kiseli program


Upotreba sredstava za konzervisanje i drugih pomoćnih hemijskih materija kod nas je zabranjena. Svaki naš proizvod je konzervisan isključivo fizičkim putem tj. pasterizacijom. Gurmani i ljubitelji zimnice znaće da prepoznaju kvalitet i posebnost potpuno prirodnih proizvoda, po svačijem ukusu – blagom ili ljutom. Rudnik zdravlja iz Doline Morave sigurno pronalazi put do svačije kuhinjske ostave i zauvek tu ostaje.
Uživajte!

Domaća cvekla u marinadi

Domaći ajvar blagi

Domaći ajvar ljuti

Dolina Morave - Prirodnije ne može.

Domaća cvekla u marinadi


je proizvod dobijen brižljivim odabirom zrelih i kvalitetnih plodova cvekla gajene u pomoravlju, ujednačene veličine, koja nije odrvenela u centralnim ćelijama ploda u kojima je nagomilavan najkvalitetniji sok za vreme razvoja. Takvi plodovi se peru i posebnim tehnološkim postupcima prerađuju, seku i ručno ređaju u tegle, kada se kasnije nalivaju kiselim rastvorom uz dodatak začina koji daju osvežavajući niskoenergetski proizvod, bogat vitaminima i mineralima, koji je pogodan za ishranu kako zdravih osoba tako i hroničnim bolesnicima, a posebno se preporučuje deci i sportistima.

Dolina Morave - Prirodnije ne može.

Domaći ajvar ljuti


priprema se pod istim uslovima kao i običan uz dodatak najkvalitenijeg ,,chili peper’’-a iz Indije kao najvećeg svetskog proizvođača ljutog čilija. Za ljubitelje koji vole da im papile jezika budu zadovoljene kapsicinom, ovaj ajvar je pravi. Čulo ukusa biće rasterećeno trenutnom ljutinom koja blago prolazi i ne pravi osećaj naknadnog žarenja u želudcu.

Prijatno uz ljuti ajvar iz Doline Morave.

Dolina Morave - Prirodnije ne može.

Domaći ajvar blagi


nam daje posebno organoleptičko uživanje, opuštanje naših čula uz ukus pečenih paprika gajenih u plodnoj dolini naše tri Morave. Paprika se bere u punoj tehnološkoj zrelosti. Nakon ručnog vađenja semene lože paprika se peče na protočnom tunelu, gde dolazi do trenutnog i potpunog sagorevanja celuloze što je najbitnija faza u proizvodnji ajvara. Ljuštenje se obavlja ručno, oljušten filet se hladi, kasnije melje i upržava uz dodavanje svih pripadajućih začina koji ga čine posebnim na našem tržištu.

Prijatno uz ajvar iz Doline Morave.