Prirodnije ne može.

DOLINA MORAVE Kiseli program


Upotreba sredstava za konzervisanje i drugih pomoćnih hemijskih materija kod nas je zabranjena. Svaki naš proizvod je konzervisan isključivo fizičkim putem tj. pasterizacijom. Gurmani i ljubitelji zimnice znaće da prepoznaju kvalitet i posebnost potpuno prirodnih proizvoda, po svačijem ukusu – blagom ili ljutom. Rudnik zdravlja iz Doline Morave sigurno pronalazi put do svačije kuhinjske ostave i zauvek tu ostaje.
Uživajte!

Dolina Morave – Prirodnije ne može.

Domaća cvekla u marinadi


je proizvod dobijen brižljivim odabirom zrelih i kvalitetnih plodova cvekla gajene u pomoravlju, ujednačene veličine, koja nije odrvenela u centralnim ćelijama ploda u kojima je nagomilavan najkvalitetniji sok za vreme razvoja. Takvi plodovi se peru i posebnim tehnološkim postupcima prerađuju, seku i ručno ređaju u tegle, kada se kasnije nalivaju kiselim rastvorom uz dodatak začina koji daju osvežavajući niskoenergetski proizvod, bogat vitaminima i mineralima, koji je pogodan za ishranu kako zdravih osoba tako i hroničnim bolesnicima, a posebno se preporučuje deci i sportistima.

Dolina Morave – Prirodnije ne može.

Domaći ajvar ljuti


priprema se pod istim uslovima kao i običan, uz dodatak najkvalitenijeg ,,chili peper’’-a iz Indije, kao najvećeg svetskog proizvođača ljutog čilija. Za ljubitelje koji vole da im papile jezika budu zadovoljene kapsicinom, ovaj ajvar je pravi. Čulo ukusa biće rasterećeno trenutnom ljutinom koja blago prolazi i ne pravi osećaj naknadnog žarenja u želucu.

Prijatno uz ljuti ajvar iz Doline Morave.

Dolina Morave – Prirodnije ne može.

Domaći ajvar blagi


nam daje posebno organoleptičko uživanje, opuštanje naših čula uz ukus pečenih paprika gajenih u plodnoj dolini naše tri Morave. Paprika se bere u punoj tehnološkoj zrelosti. Nakon ručnog vađenja semene lože paprika se peče na protočnom tunelu, gde dolazi do trenutnog i potpunog sagorevanja celuloze, što je najbitnija faza u proizvodnji ajvara. Ljuštenje se obavlja ručno, oljušten filet se hladi, kasnije melje i upržava uz dodavanje svih pripadajućih začina koji ga čine posebnim na našem tržištu.

Prijatno uz ajvar iz Doline Morave.

Dolina Morave – Prirodnije ne može.

Kornišoni


Kornišoni su vrsta krastavaca koji imaju kratke plodove. Pariski kornišon je najrasprostranjenija vrsta kod nas.

Dolina Morave – Prirodnije ne može.

Šarena salata


Ona će se svima dopasti. Mešana salata je jedna od omiljenih tokom zime, a spremaju se i često kao zimnica. Odličnog je ukusa i sastoji se od više vrsta povrća.

Dolina Morave – Prirodnije ne može.

Fileti paprike


Dolina Morave – Prirodnije ne može.

Pindjur


nam daje posebno organoleptičko uživanje, opuštanje naših čula uz ukus pečenih paprika gajenih u plodnoj dolini naše tri Morave. Paprika se bere u punoj tehnološkoj zrelosti. Nakon ručnog vađenja semene lože paprika se peče na protočnom tunelu, gde dolazi do trenutnog i potpunog sagorevanja celuloze što je najbitnija faza u proizvodnji ajvara. Ljuštenje se obavlja ručno, oljušten filet se hladi, kasnije melje i upržava uz dodavanje svih pripadajućih začina koji ga čine posebnim na našem tržištu.

Prijatno uz ajvar iz Doline Morave.